Нещодавно Папа Римський Франциск закликав віруючих до "скромного" Різдва, а на непотрачені на подарунки гроші запропонував пожертвувати на допомогу народу України. А ось 9 січня 2023 року він взагалі назвав розв'язану Путіним війну "злочином проти Бога і людства".

Так, 9 січня Папа Римський Франциск у своїй щорічній промові перед дипломатами, акредитованими при Ватикані заявив, що війни, подібні до тієї, що відбувається зараз в Україні, де цивільні райони зазнають невиборного знищення, є "злочином проти Бога і людства".

Про це повідомляє Reuters .

Франциск говорив про "війну в Україні з її наслідками смерті та руйнування, з її нападами на громадянську інфраструктуру, внаслідок яких гинуть люди не лише внаслідок перестрілок та актів насильства, але також через голод та мороз".

Потім він процитував конституцію Ватикану, заявивши, що "кожен акт війни, спрямований на невиборче знищення цілих міст або великих територій з їхніми жителями, є злочином проти Бога і людства, який заслуговує на тверде і недвозначне засудження".

Говорячи про кубинську ракетну кризу 1962 року, він сказав: "На жаль, і сьогодні виникає ядерна загроза, і світ знову відчуває страх і біль".

Він повторив свій заклик до повної заборони ядерної зброї, заявивши, що навіть володіння ним з метою стримування є "аморальним".

Читайте також:

Порядки денний у військкомат через «Дію»: українцям розповіли про перспективи такого рішення

«Зайчик моя»: Кіркоров публічно звернувся до Зеленського. «Підгоріло» у «ватника» знатно

Подарунок на старий Новий рік: у російських регіонах починаються відключення світла. Сидітимуть у темряві та холоді