Нещодавно радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив українцям, що захоплений Росією у 2014 році Кримський півострів може повернутися в Україну вже через півроку. Чиновник навіть планує за 6 місяців включитися в ефір з Ялти. Військовий експерт, полковник запасу, військовий льотчик-інструктор Роман Світан не спростував цей план ЗСУ, проте попередив про деякі нюанси цієї операції.

Так, Роман Світан вважає, що проукраїнському населенню під час визволення півострова краще евакуюватись. Про це він сказав під час чату на Головреді.

"Їм доведеться виїхати до Росії, а далі через Росію повертатися на українську територію та заходити вже за нашими військами до Криму, проходячи певні процедури фільтрації", - сказав Світан.

До речі, експерт вважає, що Крим через свою географічну особливість може бути звільнений раніше Донецька та Луганська.

Операція, за його словами, почнеться відразу, як тільки підсохне чи підмерзне бруд.

"Є певна послідовність у звільненні Криму. Спочатку українські війська вийдуть на Азовське море в будь-якій точці від Маріуполя до Мелітополя. Вихід буде, я думаю, найближчим часом, як тільки погода дозволить... Цей рух призведе до того, що херсонське угруповання (ВС РФ) - ред.) опиниться у великому оперативному оточенні, зв'язок буде тільки через Кримський міст. Повторний удар по Кримському мосту виведе це угрупування на повне оперативне оточення. А далі вже почнеться зачистка, ЗСУ увійдуть до Криму", - розповів Світан. Читайте також:

«Ми ще сперечаємося, хто більший агресор»: Лукашенко смачно підлізся до путіна на камеру. Відео

Вторгнення Росії до Молдови: названо приблизну дату початку нового збройного конфлікту в Європі. Кремлівський карлик узагалі берега поплутав

Біжуть, аж п'яти виблискують: у ЗСУ розповіли, як із Криму терміново евакуюються росіяни