21 грудня у мережі опублікували фотографії російського вертольота Ка-52 "Алігатор". Як виявилось, судно збило російське ППО.

Інформацію оприлюднив у телеграм-каналі Роман Бочкала, український військовий журналіст та громадський діяч.

Бочкала зазначив, що знищений російський гелікоптер Ка-52 "Алігатор" RF-91335 має бортовий номер 42. Місце виявлення - Запорізький відрізок лінії фронту.

З'ясувалося, що приземлений російський Ка-52 Алігатор – це робота російського ППО. На підтвердження цьому наводиться скрін повідомлення в одному з військових пабліків Росії. Адміни спільноти написали, що ганебно на 300-й день війни не розрізняти своїх та ворожих цілей. Як результат - відбувається так званий "френдлі-фаєр".

Військовий експерт Олександр Коваленко звернув увагу українців на дуже цікаві деталі, які вкотре наголосили, з якою "армією" доводиться мати справу українцям.

Так, по-перше, дивно, що росіяни не знали, що у ЗСУ немає вертольотів Ка-52.

По-друге, навіть якщо забути про відсутність Ка-52 у ЗСУ, то має спрацювати система розпізнавання "свій-чужий". Але вона, схоже, теж чомусь у окупантів не спрацювала.

І насамкінець Коваленко припустив, що російські військові так бояться бійців ЗСУ, що готові бити по всьому, що ворушиться в межах досяжності.

А от уважні українці поміж кріслами пілотів помітили іконку, ось тільки, схоже, без віри, вона не допомагає.

Читайте також:

«Ми ще сперечаємося, хто більший агресор»: Лукашенко смачно підлізся до путіна на камеру. Відео

Вторгнення Росії до Молдови: названо приблизну дату початку нового збройного конфлікту в Європі. Кремлівський карлик узагалі берега поплутав

Біжуть, аж п'яти виблискують: у ЗСУ розповіли, як із Криму терміново евакуюються росіяни