Як правило, жителі країн, які мають великі запаси природних ресурсів, завжди можуть похвалитися високим рівнем життя. Ще б пак, найбільш надійним джерелом інвестицій прийнято вважати енергоносії, особливе становище серед яких відведено нафті. І це не дивно, адже обороти цієї сировини досить значні, а ціна на "чорне золото" протягом багатьох років тримається на стабільно високій позначці. Українці з Сумщини, хоч і не надовго, але змогли приміряти на себе роль нафтових магнатів.

Так, у селі Качанівка Охтирського району на Сумщині з колодязя замість питної води потекла нафта. При цьому екологи підтвердили, що жителям прибуло справжнє "чорне золото".

Про надзвичайну подію повідомили у Державній екоінспекції в Сумській області 16 грудня.

"Учора, 15.12.2022, до Державної екологічної інспекції у Сумській області надійшло термінове звернення із с. Качанівка Охтирського району. Громадяни повідомили, що із їхнього колодязя по вул. Дегтяренка замість питної води тече нафта", – йдеться у повідомленні.

На місце оперативно прибули екологи, які підтвердили, що в колодязі замість води - "в'язка рідина темного кольору із характерним запахом нафти". Це засвідчили і відібрані проби для лабораторного аналізу.

Наразі фахівці встановлюють причини та обставини такої ситуації.

Читайте також:

Підстава від Орбана: угорці вирішили заморозити рекордну суму російських активів