Радник Офісу президента Олексій Арестович зробив ще один цікавий прогноз, коли закінчиться війна Росії з Україною. Ще б пак, з початку повномасштабного вторгнення РФ Арестович постійно підбадьорював українців, адже повторював як аксіому, що війна закінчиться через 2-3 тижні. Це навіть стало справжнім мемом, що популяризувався у соцмережах. У новому прогнозі оптимізму набагато менше.

Так, радник голови офісу Володимира Зеленського та головний військовий спікер режиму Олексій Арестович заявив, що він розглядає на даному етапі три ймовірні варіанти закінчення бойових дій в Україні: середина літа 2023, початок зими 2023 або раптова смерть Путіна, коли в РФ нарешті зосередяться на внутрішній політиці.

"Чекаємо на загасання бойових дій із середини літа. Якщо прилетять "чорні лебеді", це зможе зрушити або на три місяці раніше, або продовжити на три-чотири місяці до осені, до наступної зими", - сказав Арестович.

Під "чорними лебедями" він має на увазі можливу смерть кремлівського голови.

"Чорні лебеді" – це якщо Путін помре у квітні, то у квітні все закінчиться. Зрушить із середини літа на два-три місяці. Ось така логіка. Це не прогноз, це просто логіка процесу. Як можна пророкувати? Адже це не аналітична площина, це припущення. Це класичний "чорний лебідь", тож це може бути припущення, але точно не прогноз", - наголосив радник.

У Держдумі вже прокоментували цю заяву Арестовича. Так, у своєму Telegram депутат Держдуми генерал-лейтенант Андрій Гурулєв написав, що Радник офісу президента України Олексій Арестович зовсім не розуміється на військовій справі і прагне висловлювати лише свої "хотілки".

"Що б там Гордон і Арестович не мукали, вони у військовій справі розбираються, як свині в апельсинах, усі їхні заяви просто хотіли", - написав Гурулєв.

Читайте також:

Нашу країну не перемогти: українець своїми руками створив власну гідроелектростанцію просто під будинком

Військовий розповів, навіщо до Білорусі прилетіли російські МіГ-31К, які можуть запускати "Кинджали"

Атака України з боку Білорусі: в ISW розповіли, чого очікувати найближчим часом