Ось уже дев'ятий місяць Росія продовжує ракетний терор України. Так, під час саміту демократії Haaretz Президент Володимир Зеленський говорив, що за 285 днів повномасштабної війни Росія випустила по Україні орієнтовно 4500 ракет, а це величезні суми з бюджету країни. Міністр оборони РФ, схоже, упевнений, що ці витрати виправдані.

Так, міністр оборони РФ генерал армії Сергій Шойгу сьогодні, 6 грудня, заявив на селекторній нараді, що російські військові в рамках спецоперації останнім часом завдають масованих ударів виключно по підприємствам ОПК, системі військового управління та іншим об'єктам України.

"Російські збройні сили завдають масованих ударів високоточною зброєю великої дальності по системі військового управління, підприємствам оборонно-промислового комплексу, а також пов'язаним з ним об'єктам для знищення військового потенціалу України", - пояснив глава Міноборони.

До слова, унаслідок масованої ракетної атаки 5 грудня російські ракети влучили як в об’єкти генерації, так і в підстанції. В результаті найскладніша ситуація в Київській, Вінницькій та Одеській області. Там діти, жінки та пенсіонери залишились без води, світла та тепла.

Це вже восьма масована ракетна атака по об’єктах критичної інфраструктури України. При цьому Сили протиповітряної оборони збили напередодні 61 із понад 70 ворожих ракет. Лише в небі над Києвом, за попередніми відомостями, було ліквідовано дев'ять ракет супротивника.

Читайте також:

Зеленський розповів про дзвінок Путіну. Подробиці з перших вуст

Хоче вичавити з росіян усе: Путін готовий оголосити нову хвилю мобілізації. На цей раз під гребінку потраплять усі

Новий вид фінансової допомоги: хто може отримати 2 тисячі гривень та як оформити виплату