Стало відомо, що в січні 2023 року в Росії, швидше за все, почнеться нова хвиля мобілізації на війну проти України. При цьому офіційно її оголошувати не будуть - поповнити лави окупантів хочуть прихованими методами.

31 жовтня 2022 року після тристоронніх переговорів у Сочі Президент Росії Володимир Путін заявив, що часткову мобілізацію в країні завершено. При цьому жодної мови про необхідність підписання відповідного указу не було.

І ось Telegram-канал "Можемо пояснити", посилаючись одразу на три джерела у військкоматах різних регіонів РФ, заявив, що кремлівська верхівка готує нову хвилю мобілізації. Швидше за все, вона буде в січні-лютому 2023 року.

"Початок функціонування нової системи обліку військовозобов'язаних заплановано на лютий 2023 року. Приблизно на цей час очікується також початок нової хвилі мобілізації в РФ, яка має пройти під пропагандистським гаслом "війни проти колективного Заходу". - сказано у повідомленні.

Виявляється, Міноборони РФ вже поставило військкоматам низку завдань на 2023 рік, серед яких і масове розсилання, і вручення повісток.

Все це відбуватиметься на підставі указу Володимира Путіна про "часткову мобілізацію", яка офіційно так і не була завершена. Також військкомати зобов'язали розпочати рейди на місця проживання військовозобов'язаних. Число майбутніх мобілізованих Міноборони РФ поки що не дає.

"Що робити - незрозуміло. Офіційно мобілізацію так і не завершили, а тепер усе переклали на регіони. Але якщо раптом трапляться помилки (а вони обов'язково будуть), то відповідатимуть рядові співробітники військкоматів та їхні начальники", - сказало джерело у військкоматі одного з регіонів на північному заході РФ

Нагадаємо, що в Росії активно працюють над єдиною електронною базою даних призовників. Це має гарантувати отримання повістки тими, хто намагається уникнути мобілізації.

Читайте також:

Новий вид фінансової допомоги: хто може отримати 2 тисячі гривень та як оформити виплату

Дідівські морози, як 100 років тому. Синоптики розповіли, якою буде погода в Україні 6 грудня

Ласкала своє тіло камінчиками: Надя Дорофєєва показала свою найчутливішу зону. Торкаючись її можна торкнутися едему