Сьогоднішня реальність така, що українці щодня очікують на масові обстріли енергетичної інфраструктури.

Проте українські експерти стверджують, що проблеми зі світлом можуть вирішитись незабаром. Докладніше про це інформує ТСН, посилаючись на заяву міністра енергетики України Германа Галущенка.

Міністр зазначив, що ситуація в енергетиці покращується, і незабаром вдасться максимально скоротити тривалість відключення світла, і люди повернуться до нормальних умов життя.

"Ситуація покращується з кожним днем. Тому що ключове для нас – збільшити обсяг генерації. Відповідно, чим більше з кожним днем ​​ми збільшуємо обсяг генерації, тим більше це скорочує дефіцит в енергосистемі. І якщо не буде подальшого обстрілу енергосистеми, то ми бачимо, що у найближчій перспективі ми зможемо стабілізувати та скоротити час відключення. Більше того, це вже будуть планові відключення, тобто коли люди розумітимуть проміжок часу, протягом якого не буде електроенергії" , - зазначив Галущенко.

Міністр розповів, що все ще існують пошкодження у генераціях, які неможливо швидко відновити. І тим не менш, Україна має певний набір механізмів, які дозволятимуть стабілізувати систему ще більше.

Читайте також: