У мережі з'явилася інформація, що в Америці почали закуповувати дуже важливу зброю для України. Є відомості про те, що воно коштуватиме колосальні 1,2 мільярда доларів США.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «Телеграф»

Важливо нагадувати, що Міністерство оборони США постійно працює над новими військовими постачаннями для України та воїнів ЗСУ. 30 листопада з'явилися відомості про підписання спеціального контракту з компанією Raytheon Technologies, яка відома тим, що вона виготовляє сучасні ППО NASAMS. Це говорить про те, що у майбутньому система ППО України буде ще більше посилена. Так, зараз йдеться про саме шість зенітно-ракетних комплексів, які в рамках контракту повинні будуть передати Києву.

Крім цього, треба розуміти, що на це піде чимало часу. На превеликий жаль, такі речі не робляться за кілька тижнів і навіть місяців. Найімовірніше, така робота буде виконана лише до 28 листопада 2025 року.

Також відомо, що загальна вартість шести NASAMS та окремих комплектуючих, які з ними пов'язані, коштуватимуть 1.2 мільярди доларів.

Хочеться додати, що українські партнери багато роблять, щоб допомагати Україні відбиватися від ворога. Дедалі більше людей впевнені у перемозі України, навіть самі росіяни почали сумніватися у успіхах путінських окупантів.

Читайте також:

"Три сокири" у дії: як ЗСУ б'ють по путінських окупантах і женуть їх з України

Донат за блекаут: українці стали більше скидати гроші на ЗСУ після проблем з електроенергією

Максимальний рівень довіри Залужному: ЗСУ отримали нові високоточні ракети