Українців попередили про те, що шахраї не сплять, і вони вигадали нову махінацію, яка пов'язана з відключеннями від світла. Так, злочинці користуються інтересом українців до графіків відключення світла та вигадали у зв'язку з цим свою схему.

Відповідну інформацію надали на порталі «Апостроф»

У зв'язку з тим, що на території України постійно відключають електропостачання, місцеві жителі дуже часто користуються чат-ботами енергетичних компаній ДТЕК та Yasno. Шахраї про це дізналися і вигадали нову схему для того, щоб дізнаватися в українців інформацію.

Скріншот з Telegram
Скріншот з Telegram

Як повідомляється, до домового чату одного з житлових комплексів у Києві хтось скинув посилання на нібито чат-бот Yasno, в якому можна дізнатися про графіки.

Український користувач перейшов на посилання і виявив чат-бот, який був замаскований під офіційний сервіс Yasno шахраями.

Для того, щоб дізнатися про графіки відключення від світла, потрібно було поділитися номером свого телефону: шахраї з його допомогою намагалися зламати доступ до Telegram користувача. Окрім цього, злочинці запросили код доступу.

Скріншот з Telegram
Скріншот з Telegram

Як повідомляє мешканець столиці, він навіть не задумався про те, що може бути якась каверза, проте в нічний час доби його акаунт у Telegram намагалися зламати. Варто наголосити, що у нього була налаштована двофакторна автентифікація доступу, що говорить про те, що злодіям не вдалося отримати доступ до його месенджера.

Читайте також:

Українцям видадуть кілька тисяч соцдопомоги: як не потрапити на шахраїв

Перевіряйте посилки: шахраї запустили нову схему розлучення

Клієнти "Нової Пошти" під ударом. Шахраї винайшли нову аферу