Українцям повідомили про те, що, незважаючи на постійні спроби Росії повністю знищити критичну інфраструктуру України, до кінця опалювального сезону ціни на електроенергію не зростатимуть. Однак, незважаючи на віялові відключення від електропостачання, зростання цін на світло неминуче вже в найближчому майбутньому.

Цю інформацію розмістили на порталі новин «napensii»

Вже ні для кого не секрет, що зима буде найважчою за весь час. Окрім того, що знищено приблизно третину критичної інфраструктури нашої країни, українці зіштовхнулися із серйозними проблемами. Майже щодня без світла залишаються сотні тисяч будинків, також у людей зникає зв'язок та водопостачання.

Потрібно повідомити, що до кінця опалювального сезону 2022-2023 років ціни на світ залишатимуться незмінними. Але вже після 31 березня 2023 року будуть зміни, які стосуватимуться цін за електропостачання.

Ні для кого не секрет, що зараз за споживання до 250 кВт-год на місяць потрібно платити 1,44 грн./кВт-год. А от якщо використати більш ніж 250 кВт-год на місяць, то доведеться заплатити 1,68 грн./кВт-год. Швидше за все після березня місяця ці ціни вже будуть іншими.

Крім цього, Міністерство енергетики України надало цікаву статистику, яка говорить про те, що близько 80% українців використовують понад 250 кВт-год на місяць.

Читайте також:

Віялові відключення по-барабану: які гаджети мають бути в кожній родині на випадок відключення світла

Екстрені відключення світлі: список областей, де графіки не працюють

Форс-мажор зі світлом: киян попросили приготуватись. Графіків не буде

Без світла, води та зв'язку: Кличко оцінив перспективи тотального блекауту у Києві