На початку листопада на поверхні Сонця фіксуються чергові спалахи і це провокує виникнення магнітних бур на поверхні Землі.

Дані магнітні коливання негативно позначаються на системах зв'язку, а також можуть мати поганий вплив на здоров'я людини.

Детальніше про магнітні бурі першої декади листопада, інформує видання УНІАН, посилаючись на сайт Gismeteo.

Наголошується, що буде кілька магнітних бур. Перша пройде з 4 по 6 листопада, причому перші два дні будуть найжорсткішими. Наступна магнітна буря цього місяця очікується з 10 по 12 листопада. Активність Сонця 10 листопада буде високою, а 11 та 12 числа – середньою.

Магнітні бурі дуже часто і погано впливають на метеозалежних людей, літніх, вагітних і тих, у кого є хронічні захворювання. Під час магнітної бурі у людини може виникати головний біль, запаморочення, нудота, ломота в грудях та м'язах, підвищена температура, стрибки артеріального тиску, слабкість, безсоння, загострення хронічних захворювань, підвищена дратівливість.

Щоб мінімізувати негативний вплив магнітної бурі на організм, необхідно вести здоровий спосіб життя і ретельно стежити за харчуванням - відмовитися від кофеїну та алкоголю, пити трав'яний чай, виключити смажену/жирну/гостру їжу та фастфуд, налагодити режим сну, більше гуляти на свіжому повітрі та менше нервувати.

Скріншот із сайту УНІАН

Читайте також: