Росія знову зганьбилася на весь світ.

Так стало відомо, що вчорашня п'ятниця, 4 листопада 2022 року, стала для РФ "чорною". Про це повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Вся справа в тому, що Росія з 2005 року РФ ставить на голосування маніпулятивну резолюцію про боротьбу з неонацизмом у світі. І 2022 рік не став винятком.

От тільки цього року завдяки роботі МЗС та постійного представництва України при ООН вдалося додати до резолюції потужну поправку.

Таким чином, постійний представник РФ в ООН Василь Небензя проголосував за резолюцію, в якій міститься такий текст:

"РФ намагалася виправдати свою територіальну агресію проти України нібито для знищення неонацизму; свідоме використання неонацизму для виправдання терапії серйозно підриває справжні спроби боротьби з неонацизмом".

"Цікаво: скільки російських ЗМІ напишуть про епічне голосування Небензі за текст із включеним засудженням Росії та згадкою про її територіальну агресію проти України?

Подробиці голосування за резолюцію розкрив також радник міністра закордонних справ України з медіа та комунікацій Георгій Тихий.

Він написав, що те, що відбулося "у перекладі з дипломатичної мови" означає, що РФ потрібно припинити брехати, адже про "марення про неонацизм" в Україні більше ніхто не вірить.

Радник міністра наголосив, що країна-агресор опинилася у пастці, адже їй довелося голосувати за оновлений текст, де засуджується саме вона.

"Дуже важливо, що Україна зафіксувала це на найвищому рівні в ГА ООН. А також той факт, що абсолютно всі країни ЄС стали на наш бік. Брехня не пройшла. Щонайменше не пройшла далі за аудиторію "Росії 24", - резюмував Тихий.

Читайте також:

У США розповіли, чому Путін не зважиться на ядерний удар по Україні

США раптово перекидають до Європи сучасні атомні бомби. Що це означає

Невдовзі приїде до України: у США розбили перший електричний Hummer. Як виглядає "биток". Фото