Після 24 лютого 2022 року питання про вступ Білорусі у війну – питання риторичне. Лукашенко де-факто бере участь в окупаційній війні, дозволяючи Росії запускати зі своєї території ракети та дозволяючи порушувати повітряний простір військовим літакам.

Але Білорусь - сателіт Росії, на відміну від рота Лукашенка, який говорить те, що Путін сприйме як особисту образу.

Наприклад, якщо Путін вважає "київський режим" злочинним, то Лукашенко "ставився до Зеленського як до своєї дитини", поки 2020 року в Білорусі не відбулися вибори, які у світі вважаються невизнаними.

Дикатор Лукашенко прямим текстом каже, що "українці - рідні люди", і нехай "приїжджають, їх лікуватимуть і на руках носитимуть". Але якщо приїдуть зі зброєю, то мало не здасться. Якесь виборче кохання виходить, російським солдатам на танках і зі зброєю та десятки - ласкаво просимо до Республіки Білорусь. А українцям зі зброєю не можна. І щось Лукашенко надто байдуже спостерігає, як російські ракети та іранські дрони бомбардують "рідних людей" в Україні.

Але одного у Лукашенка не відібрати – його армія досі не включилася у війну. Мабуть, картопляний фюрер розуміє, що українська армія вщент розіб'є "братів з Півночі", а масові труни з білорусами не підуть на користь іміджу та владі Лукашенка.

Читайте також: