Українським пенсіонерам повідомили про те, що всі доплати до соціальних виплат видаватимуться у заплановані терміни у 2022 році. Незважаючи на військовий стан в Україні, пенсіонери отримуватимуть надбавки.

Відповідну інформацію надали на порталі «napensii»

Насамперед слід повідомити, що ще у жовтні пенсіонерам було призначено додаткові виплати. У категорії потрапили ті люди, яким понад 70 років, та їхня пенсія почала становити близько 3 тисяч гривень на місяць. Однак на підвищення чекає лише тих пенсіонерів, які мають необхідний трудовий стаж.

Крім цього, у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму зросте і пенсія вже з грудня. Розраховувати на підвищену соціальну допомогу можуть пенсіонери, які отримують як мінімальну, так і максимальну пенсію (може перевищувати 10 прожиткових мінімумів). Також пенсіонери, які мають великий трудовий стаж, отримуватимуть на 1% більше за кожен відпрацьований ними рік.

Варто нагадати про те, що українським пенсіонерам віком від 70 до 75 років виплачуватимуть додатково по 300 гривень щомісяця. Ті, хто старше 75 років, отримуватимуть 456 гривень щомісяця, а пенсіонери віком понад 80 років можуть розраховувати на 579 гривень до кожної виплати пенсій.

Читайте також:

Пенсіонерам розповіли, що буде із виплатами після Нового року

Майже 600 гривень: із 1 грудня українцям видадуть доплату до пенсій. Хто отримає

Українські пенсіонери, які виїхали до Польщі, можуть отримувати грошову допомогу

Припинення виплат пенсій під час війни: у ПФУ пояснили, кого можуть позбавити виплат