Виявляється, що доглядати орхідеї не так складно, як це може здатися на перший погляд. Багато хто стверджує, що це пекельна праця - виростити та підтримувати квіти орхідеї. А хтось вважає, що немає нічого простішого, якщо знати деякі хитрощі.

Існує особливий відвар, який чудово впливає на рослину. І його секретним інгредієнтом є лушпиння цибулі.

Можна лушпиння від однієї цибулини залити кип'яченою гарячою водою і залишити наполягати на добу. Наступного дня треба підгодувати орхідею 3-4 чайними ложками цибульного настою.

Є ще один спосіб приготування розчину, коли рослин багато. Таким відваром можна удобрювати всі кімнатні рослини.

Необхідно 200 г лушпиння цибулі заливають 1 л води. Отриману суміш наполягають протягом доби. Потім ретельно проціджують, а лушпиння із зусиллям віджимають. Проціджений настій розводять водою з розрахунку, щоб об'єм робочого розчину досяг 10 л і використовують для поливу або обприскування рослин.
Ще можна використовувати лушпиння після приготування відвару. Її застосовують як органічне добрива, і ви обов'язково отримаєте хороший урожай овочів або квітів. Лушпиння не тільки стимулятор родючості, а й природний інсектицид, що допомагає у боротьбі зі шкідниками. У такий спосіб добре удобрювати цитрусові кімнатні рослини.

Головне правило використання відвару: підживлення потрібне лише в період зростання, його не можна проводити протягом місяця після пересадки. Найбільше підживлення орхідея потребує періоду утворення квітконоса і бутонів.

Читайте також: