Цього військового року страви з м'яса стали рідкістю у стреднестатистичній українській родині. Люди намагаються максимально економити на їжі, замінюючи звичні продукти та страви на дешевші, і водночас корисні.

Наприклад, сайт Телеграф публікує рецепт котлет із капусти.

Необхідні такі інгредієнти

  • білокачанна капуста – 350 г;
  • морква – 170 грам;
  • цибуля – 140 грам;
  • манка – 3 столові ложки;
  • вівсянка – 3 столові ложки;
  • картопля – 260 грам;
  • сіль;
  • спеції;
  • сухарі паніровочні;
  • крохмаль 1 столова ложка;
  • соняшникова олія або оливкова.

Спосіб приготування котлет

Насамперед, необхідно помити картоплю і зварити в "мундирах". Свіжу капусту потрібно нарізати великими шматками, і занурити в окріп; варити 4-5 хвилин.

Морквину потрібно помити та натерти на великій тертці. Цибулю очистити і нарізати дрібним кубиком. Моркву та цибулю потрібно обсмажити на олії до м'якого стану та трохи остудити.

Дрібно нарізану капусту промити під холодною водою і залишити стікати.

Овочі разом з капустою за допомогою блендера або кухонного комбайна потрібно подрібнити на однорідну масу.

Охолоджену зварену картоплю потрібно почистити і натерти на великій тертці.

До овочів додаємо натерту картоплю, крохмаль, манку, вівсянку та спеції.

Масу, що вийшла, потрібно ретельно перемішати і залишити відпочивати на тридцять хвилин.

Після півгодини, з отриманого овочевого фаршу потрібно сформувати котлети, обваляти в сухарях і обсмажити капустяні котлети на розпеченій олії з обох боків до утворення золотої скоринки.

Читайте також: