Цього військового року страви з м'яса стали рідкістю у стреднестатистичній українській родині. Люди намагаються максимально економити на їжі, замінюючи звичні продукти та страви на дешевші, і водночас корисні.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНаприклад, сайт Телеграф публікує рецепт котлет із капусти.
Необхідні такі інгредієнти
- білокачанна капуста – 350 г;
- морква – 170 грам;
- цибуля – 140 грам;
- манка – 3 столові ложки;
- вівсянка – 3 столові ложки;
- картопля – 260 грам;
- сіль;
- спеції;
- сухарі паніровочні;
- крохмаль 1 столова ложка;
- соняшникова олія або оливкова.
Спосіб приготування котлет
Насамперед, необхідно помити картоплю і зварити в "мундирах". Свіжу капусту потрібно нарізати великими шматками, і занурити в окріп; варити 4-5 хвилин.
Морквину потрібно помити та натерти на великій тертці. Цибулю очистити і нарізати дрібним кубиком. Моркву та цибулю потрібно обсмажити на олії до м'якого стану та трохи остудити.
Дрібно нарізану капусту промити під холодною водою і залишити стікати.
Овочі разом з капустою за допомогою блендера або кухонного комбайна потрібно подрібнити на однорідну масу.
Охолоджену зварену картоплю потрібно почистити і натерти на великій тертці.
До овочів додаємо натерту картоплю, крохмаль, манку, вівсянку та спеції.
Масу, що вийшла, потрібно ретельно перемішати і залишити відпочивати на тридцять хвилин.
Після півгодини, з отриманого овочевого фаршу потрібно сформувати котлети, обваляти в сухарях і обсмажити капустяні котлети на розпеченій олії з обох боків до утворення золотої скоринки.
Читайте також: