Після того, як в Україні почалися часті віялові відключення від світла, багато хто задається питанням про «несправедливість». Справа в тому, що є ті будинки, де щодня пропадає світло, а є й ті, в яких його не відключали жодного разу. У зв'язку з цією ситуацією в Укренерго вирішили звернутися до українців з поясненням.

Відповідну інформацію розмістили на порталі «ТСН»

Через критичну ситуацію дедалі більше Українців починають скаржитися на відключення від світла. Крім цього, через ракетні обстріли з боку Росії, графіки з відключення від електропостачання можуть не працювати.

Олексій Брехт, який є членом правління «Укренерго», не став мовчати і звернувся до українців, щоб пролити світло на те, що відбувається: «Важливо розуміти, що диспетчер у себе на екрані монітора не бачить конкретних споживачів чи будь-яких закладів чи установ. Він бачить обсяг споживання у мегаватах країною чи конкретному регіоні. Коли диспетчер бачить, що споживання перевищуватиме можливості існуючої генерації чи мережі, він віддає команду операторам розподільчих мереж, тобто обленерго, застосувати графік аварійних відключень та доводити їм обсяг обмежень у мегаватах».

Крім цього, фахівець пояснив проблему з графіками: «Оскільки такі відключення аварійні, обленерго має лише 10-15 хвилин, щоб знизити споживання до того рівня, який довів до нього наш диспетчерський центр».

Ще є будинки, які належать до одного й того джерела, що й школи, лікарні, водоканали чи стратегічні об'єкти. Саме через це їх не можна відключати від електропостачання.

Читайте також:

Масований ракетний удар по Україні: у яких містах немає світла та води