Для українських пенсіонерів розмістили дуже важливу та корисну інформацію про те, як користуватися популярним на території України додатком «Дія». Їм докладно розповіли, як користуватись пенсійним посвідченням у цій програмі.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «napensii»

Є інформація про те, що в такому додатку, як «Дія», можна користуватися не тільки паспортом, а й пенсійним посвідченням. Це говорить про те, що всі пенсіонери, які мають доступ до української програми, можу більше не мати пенсійного посвідчення у пластиковому вигляді.

Пенсіонери можуть мати спеціальні посвідчення, якщо вони відповідного віку: чоловіки – від 60 років, жінки – від 55 років. Також пенсійне посвідчення в електронному вигляді доступне й тим, хто втратив годувальника тощо.

Важливо зазначити, що для того, щоб пенсійне посвідчення відображалося в електронному вигляді у «Дії», воно має бути отримане після 2014 року.

Також слід зазначити, що пенсійне посвідчення підтягується автоматично, наприклад, як і паспорт громадянина України.

Для того щоб отримати доступ до нього необхідно зробити кілька простих рухів: натиснути Додати документ; вибирати Пенсійне посвідчення та далі Додати пенсійне посвідчення.

Українським пенсіонерам розповіли, як оформити пенсію онлайн

Пенсіонерам розповіли, як самостійно збільшити свою пенсію вдвічі

Майже 5 тисяч гривень: названо категорію пенсіонерів, яким підняли виплати

Жовтневий перерахунок пенсій: скільки отримають українські пенсіонери Названі суми