Напевно, багато мешканців мають проблеми з комунальними платежами, особливо коли справа доходить до опалювального сезону. Якщо ви розраховуєте на субсидію на опалення, то вам потрібно поквапитися, оскільки часу для її оформлення залишилося зовсім мало.

Цю публікацію розмістили на порталі новин «Факти»

Якщо українці хочуть отримати соцдопомогу у вигляді субсидії на опалення, їм потрібно подати заяви до 15 грудня.

Важливо відзначити, що через вторгнення російських окупантів на територію України, з 1 жовтня субсидії оплачуватимуть Пенсійний фонд України, а не органи соціального захисту.

Директор Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області Олена Сичугова заявила: «Незалежно від того, де особа зареєстрована чи проживає, вона може звернутися до будь-якого сервісного центру в Україні. Крім того, звернення можуть надходити особисто до уповноважених осіб».

Крім цього, є відомості про те, що документи на оформлення субсидії можна тепер подавати онлайн, а саме через сайт ПФУ і через додаток «Дія».

Начальниця управління соціальних виплат та компенсацій Наталія Кульбацька також вирішила звернутися до українців і сказала: «Подаються заяви для нових клієнтів протягом усього опалювального сезону. Але якщо людина претендує на повернення до 15 жовтня — подає заяву у листопаді чи грудні. Таку заяву вона має подати до 15 грудня, щоб ми повернулися та призначили йому субсидію з початку опалювального сезону».

Українець збудував унікальний будинок-термос і тепер не платить за комуналку. Фото

В Україні подорожчала комуналка: які цифри будуть у платіжках