Стало відомо, що на території України набув чинності новий та дуже важливий закон, у якому йдеться про роботу. Тепер відомо, що з українців не стягуватимуть кошти за працевлаштування.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «Уніан»

У Міністерстві економіки України заявили про те, що набув чинності новий закон – «Про зайнятість населення». У ньому йдеться про роботу, яку надають українцям закордоном.

«Суб'єктам господарювання, які надають послуги посередництва у працевлаштуванні за кордоном, забороняється отримувати від громадян, яким надано зазначені послуги, гонорари, комісійні та інші винагороди. Оплата послуг із посередництва у працевлаштуванні за кордоном проводиться роботодавцем, якому надано такі послуги», - так заявили у Міністерстві економіки України.

Крім цього, є досить сумна статистика, яка говорить про те, що на території України значно зменшилась кількість вакансій із початку російського вторгненння. Заробітна плата у приватних конторах у середньому впала на 25-50%, ця статистика була на 7 червня 2022 року.

На превеликий жаль, є чимало українців, які втратили свою роботу, будинтки, квартири та близьких через вторгнення російських окупантів.

Робота в Польщі: скільки українцям платять і яку роботу можна знайти

Варшава шукає водіїв трамваїв: скільки українці можуть заробити на цій посаді

На одну людину дадуть 15 кубометрів: запрацював державний сервіс з купівлі дров для населення

Укрзалізниця запровадила безлімітні поїздки електричками. Як це працює