Ще 19 вересня 2022 року чотири країни Європейського Союзу - Естонія, Латвія, Литва та Польща показали своє ставлення до росіян. Так, ці країни заборонили в'їжджати на свою територію росіянам з туристичними та бізнес-візами, а також візами для участі у культурних та спортивних заходах. Наразі обмеження запровадила ще одна країна.

Відомо, що туристи з РФ тепер не зможуть потрапити до Чехії з візами ЄС. Таким чином, тепер росіяни не зможуть потрапити до країни через міжнародний аеропорт у Празі з метою туризму, спорту чи культури.

Таке рішення влада країни ухвалила ще 12 жовтня після масованих ракетних ударів територією України 10-11 жовтня.

За словами чеського міністра закордонних справ Яна Липавського, Чехія не може заплющувати очі на російські бомбардування України. Саме тому чиновник виступив проти надання притулку російським ухилистам від мобілізації.

"У ситуації, коли російський режим бомбардує цивільні об'єкти, ми не можемо заплющувати на це очі", - цитує слова Липавського чеське агентство CTK.

За словами міністра, уряд ухвалив рішення про заборону для в'їзду росіян щодо туристичних шенгенських віз одностайно.

Заборона на в'їзд набула чинності 25 жовтня.

Зазначимо, що за даними міністерства закордонних справ щодня через міжнародний аеропорт до Чехії прибувало до 200 громадян Росії. Тепер їм буде відмовлено у в'їзді.

Зазначимо, що раніше кордони для громадян Росії із шенгенськими візами закрили Латвія, Литва, Естонія, Фінляндія та Польща. В'їхати до цих країн тепер можуть лише росіяни, які відвідують родичів, а також водії фур, дисиденти та дипломати. Уряди цих країн залишили можливість в'їзду з гуманітарних міркувань, але кожен випадок розглядається в індивідуальному порядку.

Читайте також:

Не стало найвідомішого актора, який був зіркою комедійних фільмів

Автомобіліст показав, як виглядає його машина, де він проїхав півтора мільйона кілометрів за 6 років

Лукашенко обдурив Путіна: у Білорусі вже не залишилося військових на найнебезпечніших районах