Російський патріарх Кирило знову "відзначився" порцією нісенітниці.

Так, 23 жовтня Патріарх Кирило відвідав Свято-Троїцький Серафимо-Дивіївський жіночий монастир. Там він освятив Благовіщенський собор, збудований за заповітом преподобного Серафима Саровського.

А коли Кирило після літургії читав проповідь, то відзначився порцією марення. Так, Патріарх Московський і всієї Русі заявив про бажання "багатьох стерти з лицем землі Русь православну".

При цьому, на думку патріарха, цей намір не здійсниться.

"Складається враження, що багатьом захотілося стерти з землі Русь православну, але хай не буде так", - заявив предстоятель Російської православної церкви. "Росія для багатьох - більмо в оці, і те, що сьогодні відбувається - це не просто якась чергова військова кампанія і якась напруга", - зазначив патріарх.

Прагнення "покінчити з Росією" він пов'язав з її "альтернативним поглядом на світ, на Бога та на людину".

"Він не укладається в рамки тієї запрограмованої системи, яка виключає Бога з життя людей", - заявив патріарх Московський та всієї Русі.

Кирило пояснив, що з цієї причини сьогодні відбуваються особливі молитви за президента Росії, владу, військо країни та всіх тих, від кого залежить результат битви, в яку росіяни вступили не з власної волі.

І справді, у вересні предстоятель РПЦ закликав росіян молитися за президента Володимира Путіна, на якому, за його словами, лежить особлива відповідальність. Патріарх наголошував, що сьогодні на Росію знову покладено особливу місію.

Читайте також:

У Росії впав черговий бойовий літак просто на житлові будинки. Відео падіння та пожежі

Прощай, Росія: Андрій Данилко потужно виступив у Варшаві. Це побачив увесь світ. Відео

Виживає на болоті вже 16 років: як живе росіянин, якого Путін позбавив удома. Відео