Про витривалість та неймовірну силу волі українців у світі вже ходять легенди.

Стало відомо про 15-річного Івана Чабана з Сумщини, який наразі проходитоь в США реабілітацію та всіх дивує своїм оптимізмом попри складну життєву трагедію. Так, на американському телебаченні про українця показали вже п'ять сюжетів, а місцеві його навіть називають героєм.

Хлопець мав до 24 лютого саму звичайну родину та щасливе дитинство, аж поки у березні 2022 року під час окупації на нього не наїхала колона російської техніки. Іван з родиною саме ніс продукти до рідного села Чаплищі на Сумщині.

В той злощасний день вітчим хлопчика загинув, а сам він втратив ногу: кінцівку вщент розтрощило танком.

Наразі Іван отримав сучасний протез та проходить реабілітацію в США. Лікарі клініки Peter Harsch Prosthetics, захоплені впертістю та жагою до зцілення українця, розповіли, що за всю історію роботи не бачили ще такого пацієнта.

Відповідний допис з'явився на сторінці в Instagram дружини президента України Володимира Зеленського.

"Такого пацієнта тут ще не було, - захоплено говорять про Івана лікарі клініки Peter Harsch Prosthetics у Сан-Дієго, - написала перша леді в Instagram. - Той прогрес, який після протезування інші мають за кілька тижнів, український хлопець завдяки своїй наполегливості отримав за три дні".

Нагадаємо, що у квітні 2022 року Іван давав коментар каналу "Суспільне Сумщина" і розповів, як втратив ногу.

"Ми чули, що їде колона, і відійшли вбік, до відбійників. Я навіть пам'ятаю, що тримався за них. Проїхало кілька машин спочатку, далі чути було, що їдуть танки, від самого звуку було страшно, - поділився підліток. - Я не встиг повернути голову в бік траси. Темрява, я впав. Знав, що їде танк і думав, що вже все. Маму перекинуло через відбійник, мене якось підкинуло і ногою вдарило об нього. Я нічого не відчував перші хвилини".

Читайте також:

Лукашенко ухвалив рішення про загальну мобілізацію в Білорусі. ЗМІ розкрили деталі

У Росії розповіли, який український талісман Максим Галкін постійно носить із собою

Монатик не стримав сліз, коли почав розповідати про розлуку із сім'єю