Більшість українських топових артистів зараз за кордоном. У різних куточках світу вони виступають на благодійних концертах і не дають забувати про війну. Серед них і співак Дмитро Монатик, котрий дуже рідко дає інтерв'ю журналістам.

А ось для телеведучої Маші Єфросініної відомий артист та продюсер зробив виняток. Їхня розмова відбулася 10 вересня, коли Дмитро Монатик вперше за довгий час повернувся до України, де виступив у київському метро та перед бійцями ЗСУ.

Нагадаємо, що коли розпочалася війна, то український мультиартист Монатик у Барселоні (Іспанія), куди вони вирушили відпочивати напередодні. Там він залишився разом із сім'єю.

"Це було дуже складно. У нас одна валіза. Ми не знаємо, куди нам їхати, що робити. Нас позбавили життя. І нам треба щось думати. У нас двоє маленьких дітей. І я не можу в такий складний час, коли ми абсолютно нічого не розуміємо, просто взяти і все: "Я пішов". Я не міг залишити їх напризволяще, – заявив музикант на запитання, чому відразу ж не повернувся і не пішов зі зброєю захищати країну.

Крім того, у відвертій розмові Єфросиніна запитала Дмитра, чого він зараз боїться. Співак надовго замислився і відповів.

"Я боюся не побачити сім'ю. А значить, смерті. Ніколи не відчував її так близько. Особливо, коли ти в Києві. Просто ти не відчуваєш її ніколи в житті, не замислишся. А потім, під час сирен, під час всього воно приходить. "Ти ніколи раніше такого не відчував. Це таке почуття, до якого теж звикаєш", - поділився 36-річний співак.

Монатик каже, що дуже переживає через те, що не бачить, як ростуть його діти, що не може бути поряд. Артист дзвонить дружині по 6-7 разів на день, проте все одно сумує.

"Мені здається, що ми не бачилися цілу вічність. Вони приїжджали на мої концерти, малюки танцювали під "Мріяти не шкідливо". Але кожне розставання сьогодні це як суцільна імпровізація. Тому і здається, що на вічність розлучаєшся, бо не звик. Раніше ти їдеш у тур і ти чітко знаєш, куди ти повернешся, хто на тебе чекає, де чекає. Це інше почуття. Сьогодні ти не знаєш, коли ви побачитеся. І цю імпровізацію я ненавиджу... Війна – страшна штука", - сказав Монатик.

Він каже, що разом із дружиною розповідають дітям про війну та про те, чому вони не можуть повернутися додому.

Читайте також:

Андрій Данилко показав, як виглядає мама Вєрки Сердючки без гриму та косинки. Фото

Притула розповів, як плакав, коли з братом не було зв'язку, а росіяни в Ірпені проводили зачистки

Пророцтво з 1958 року: у мережі показали кадр із фільму, в якому йдеться про розвал Росії. Відео