Якщо говорити науковими термінами, то хропіння – це шум, що виникає під час дихання, він викликаний вібрацією тканин у верхніх дихальних шляхах. Явище зустрічається майже у всіх людей у ​​певні періоди життя та заважає. Спробувати подолати це можна в домашніх умовах.

Що допоможе побороти хропіння

Капустяний лист

Все дуже просто і водночас результативно. Подрібніть у блендері аркуш капусти разом із медом. Суміш слід вживати протягом одного місяця.

Масло обліпихи

Його можна застосувати по-різному, але найефективнішим вважають полоскання рота та горла перед сном. Можна спробувати приймати одну чайну ложку масло обліпихи вранці або капати ніс двічі на добу протягом 3 тижнів, після чого потрібно зробити перерву.

Сік моркви та цибулі

Вижміть сік цибулі та моркви у рівних невеликих пропорціях. Візьміть тампони, змочіть їх у цьому "коктейлі" і запхайте в кожен носовий хід. Тримати слід протягом 5-10 хвилин.

Капелюх

Ця річ встановлюється в рот і допомагає повітря постійно проникати в легені. Завдяки їй розлучаються щелепи, а нижня знаходиться трохи у висунутому стані. Це сприяє напруженню м'язів кореня язика та зміцненню піднебіння. Проблеми з хропінням мають зникнути. Однак не кожному вдається звикнути до капи.

Читайте також:

Як перестати боятися під час повітряних тривог: поради

Надійдуть сильні шторми: вчені розповіли, чого чекати від природи

Справжня пастка: Злата Огневич розповіла, як застрягла у ліфті під час повітряної тривоги