Як і у всій Росії, в анексованому Криму триває оголошена Кремлем "часткова мобілізація" на війну проти України. Прни цьму у пришвидшеному темпі росіяни готують чоловіків "за 40" і чомусь віддають перевагу лише двом фахам.

Так, стало відомо, що в окупованому Севастополі на війну проти України в першу чергу мобілізують водіїв швидкої допомоги та трактористів. До того ж вони проходять прискорену бойову базову підготовку.

Про це 6 жовтня розповіли в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Наприклад, в 1-й міській лікарні Севастополя повістки отримали водії швидкої допомоги в повному складі, а на виноробному підприємстві "Золота балка" – 100% трактористів.

Призваних розміщують у військовому містечку 810-ї бригади морської піхоти ВМФ РФ, куди за тиждень прибуло близько 300 новобранців. Вони проходять прискорену базову бойову підготовку під керівництвом інструкторів із 47-ї мотострілецької дивізії та 810-ї бригади.

Найактивніше окупанти готують з мобілізованих екіпажі БМП, БТР та РСЗВ "Град", зразків сучасної техніки немає.

Окремо окупанти формують підрозділи снайперів і саперів, розробляють дії в складі БТГр та малими групами.

Більшість мобілізованих – чоловіки віком від 40 років, у тому числі учасники воєн в Ічкерії, кілька "афганців", а також значна частина колишніх військових Збройних сил України, що залишилися після окупації на території Криму.

З довготривалого зберігання 810-ї бригади знято всі САУ 2С3 "Акація" та ЗСУ-23-4 "Шилка", які вдалося привести до мінімального робочого стану. Частина особового складу вже виїхала на Донецький та Херсонський напрямки.

До слова, частину "на скору руку" підготованих військових вже відправили в Донецьку та Херсонську область.

Варто зазначити, що всім мобілізованим проводять заняття з "політичної підготовки". Тобто перед відправленням на фронт їм читають пропагандистські лекції про українську владу та "велич" Росії.

Зокрема, окупанти стверджують, що Київ нібито вже давно отримав та поділив кошти на здачу територій, мобілізованим не доведеться брати участь у боях, лише постріляти "для вигляду", вибухи у Криму узгоджені з Кремлем, тому усе під контролем; РФ "ще нічого не починала", а Китай скоро надасть їй потужні ракети, тоді як Росія свої поки що береже.

Читайте також: