На тлі війни в Україні Президент Росії Володимир Путін почав шукати собі нових союзників. Ще б пак, Європа і США від російського лідера відвернулися і роблять все, щоб російська економіка "впала". Так, Путін згадав Тегерану, куди особисто вирушив 19 липня для "прокладання мостів". Більше того, 15 вересня 2022 року Іран навіть був прийнятий до Шанхайської організації співпраці (ШОС), але і це, схоже, не гарантувало Путіну беззаперечного підпорядкування та підтримки.

Так стало відомо, що Іран відмовився визнавати "референдуми" Росії на окупованих регіонах України. Про це заявив представник МЗС Ірану Нассер Канаані, пише офіційний сайт міністерства.

"Ісламська Республіка, як завжди і відповідно до своїх принципових позицій, наголошує на необхідності повної поваги принципу суверенітету та територіальної цілісності всіх держав як основної норми міжнародного права та поваги принципів і цілей Статуту ООН", — заявив Канані.

Він додав, що Іран виступає проти будь-яких "провокаційних дій, які могли б порушити хід миру, стабільності та спокою".

Зазначимо, що Іран є одним із небагатьох союзників Росії, хто допомагає агресору у війні проти України. Зокрема, Тегеран із серпня таємно постачає свої бойові дрони до Росії. РФ вже активно використовує їх в атаці міст півдня України, проте ЗСУ вже навчилися їх знищувати.

Читайте також:

І це вже не Київ: названо місто, яке Путін спробує захопити за всяку ціну

Путін має намір випробувати секретну ядерну торпеду. У НАТО вже попередили союзників, - ЗМІ

Все дуже серйозно: екс-директор ЦРУ розповів, що зроблять із Путіним, якщо він завдасть ядерного удару по Україні