Кожна кімнатна рослина має свою власну енергетику, і має свій вплив на людину. У народі кажуть, що рослина, як і тварина, вдячна тому, хто її «годує».

Але є спеціальні рослини, які не просто вдячні, а й здатні лікувати, наприклад, поганий сон. Докладніше про це інформує сайт UPDATE .

Є рослини, які здатні не просто прикрасити житло та збагатити будинок киснем, а й покращити якість сну.

Лаванда

Ця квітка бореться з безсонням та надмірною тривогою. Вчені вважають, що запах лаванди має на людину седативний вплив. До речі, саме тому екстракти лаванди додають у дитячу косметику, щоб заспокоїти та налаштувати малюка на сон.

Жасмин

Вчені довели, що жасмин є ефективним засобом проти безсоння. Її запах заспокоює нервові закінчення. До того ж, за наявності жасмину в будинку не знадобиться використовувати аромадіфузори та освіжувачі.

Гарденія

Також має снодійний ефект. Дуже гарна за наявності гіперактивних дітей у будинку.

Сансевієрія (тещин мова)

Ця чудова рослина вважається прекрасним очисником повітря. Якщо поставити такий вазон у кімнату, то свіже повітря, що заполонило, відразу звабить людині на сон.

Алое

Ця рослина здавна відома своїми лікувальними властивостями. Вазон вважається природним цілителем, який відмінно загоює рани та опіки. Також алое здатний знешкоджувати хімікати, які потрапляють у повітря через миючі засоби.

Плющ

Визначений як кращий очисник та зволожувач повітря. Здатний поглинати навіть випаровування від формальдегіду.

Драцена

Червона драцена поглинає шкідливі токсини, випаровування від формальдегіду та ксилолу.

Читайте також: