Rungis найбільший у Європі оптовий ринок продуктів. Потрапити туди з вулиці і купити щось неможливо - треба бути або представником організації (так хоча б вам дадуть в'їхати на територію, але не купити) або поїхати туди з екскурсією. Це місце для гурманів, які цінують справжню свіжість продуктів і хочуть перейнятися масштабами величезної продовольчої махини. Ось тільки сьогодні, 25 вересня, стало відомо про знищення цього місця.

Так стало відомо, що в Парижі горить Rungis - найбільший оптовий ринок свіжих продуктів у світі.

За даними BFMTV, пожежа охопила 7000 кв.м. Жертв та ризику поширення вогню немає. На місці працюють близько сотні пожежників.

Зазначимо, що не кожен середньостатистичний відвідувач Парижа знає про ринок Rungis, місце паломництва для кулінарів усієї Європи.

Ринок займає близько 578 акрів; просто розділ морепродуктів розміром з футбольне поле. Є 19 ресторанів, банк, пошта, готель, автозаправні станції та власна поліція ринку.

На ринку є вишня з Бразилії, персики з півдня Франції, риба із Шрі-Ланки.

Робота починається близько півночі, оскільки 13 000 робітників на ринку готуються до продажу клієнтам, багато з яких представляють найпопулярніші ресторани в Парижі. Багато продавців другого або третього покоління, які існують з часів Les Halles, культового паризького ринку, що передував Rungis.

Читайте також:

Україна посилила оборону з боку білоруського кордону. Що відомо

Намагалися відьми: російські снаряди летять назад до Росії. Потужні удари

Не судилося народитися: відома українська співачка втратила дитину