Середа, 21 вересня для всіх тих, хто раніше пройшов військову підготовку та має військово-облікову спеціальність, стала фатальною. Ще б пак, Президент Росії Володимир Путін підписав указ про мобілізацію. Тепер кожен другий росіянин може бути призваний на військову службу та відправлений на фронт до України, щоб повернутися звідти у целофановому мішку. І поки росіянам все одно, українці гадають, скільки їм готувати мішків.

Так, мільйони людей у ​​світі зазначили для себе, що у тексті указу президента РФ Володимира Путіна не уточнюється, що означає часткова мобілізація. Ще б пак, в указі про мобілізацію прихований сьомий пункт, в якому швидше за все йдеться про чисельність тих, хто має бути мобілізований.

Інформатор із адміністрації президента, який побажав залишитися неназваним, заявив, що секретний сьомий пункт указу президента РФ про часткову мобілізацію дозволяє Міноборони країни призвати на війну 1 мільйон людей.

"Цифру кілька разів виправляли, і зрештою зупинилися на мільйоні", - уточнив інформатор журналістам.

Підтвердити або спростувати таку заяву поки неможливо, оскільки побачити указ через систему міжвідомчого документообігу немає зараз можливості, а повного тексту поки що ніхто не бачив.

В свою очередь пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков в интервью журналистам назвал "ложью" информацию о том, что в пункте №7 указа говорится о возможности мобилизации 1 млн граждан, подлежащих призыву. При этом накануне он говорил, что седьмой пункт указа Путина предназначен исключительно "для служебного пользования".

А вот в Минобороны РФ говорят, что призывать на войну против Украины будут в первую очередь граждан, имеющих боевой опыт. При этом Шойгу озвучил количество подлежащих мобилизации с 21 сентября - до 300 тысяч человек.