За словами військового експерта Олега Жданова, російському бункерному президенту Путіну довелося відмовитись від повторної спроби штурму Києва. По-перше, у нього не вистачає армії, а по-друге, навіть якщо й набереться потрібна кількість призовників, вони будуть гарматним м'ясом.

"Щоб опанувати всю Україну, треба збирати армію десь на мільйон людей, не менше. Це мінімум. А ми ж не сидимо, склавши руки. Ми отримуємо військову допомогу, вчимо своїх військовослужбовців... Путін, швидше за все, розраховує на нову кампанію навесні. , Там, можливо, знадобиться і більше (ніж мільйон - ред.) Чому?

Тому, що ми є найбільшою країною Європи. А вони (росіяни – ред.) технологічно та професійно деградують у плані підготовки особового складу, техніки та озброєння", - зазначає Жданов, якого цитує ТСН.

Експерт також зазначив, що Україна продовжує отримувати сучасні озброєння, а українські військові проходять професійну та сучасну підготовку.

"Зрештою, вони все одно повертаються до радянського озброєння, яке стоїть на тривалому зберіганні, а ми навпаки ростемо в плані професіоналізму, вчимо військовослужбовців у західних навчальних центрах і отримуємо сучасні західні зразки озброєнь.

Що б там не говорили, які б суперечки та дебати не тривали, все одно Захід дає нам необхідну зброю, і я думаю, що ми дійдемо і до оперативно-тактичних ракет із дальністю до 300 км цього року, а може, й раніше.

Ну, та інші озброєння. Подивимося, що нам дасть 1 жовтня – початок процедури ленд-лізу. Сподіваюся, що партії озброєння налічуватимуть від 100 одиниць та більше", - каже Жданов.

Читайте також:

США спалять Чорноморський флот РФ і бази в Криму, якщо Путін завдасть ядерного удару по Україні, - американський генерал

Жовтневе підвищення пенсій: скільки українців отримають надбавки

"Знищимо всіх, хто прийде зі зброєю": Залужний попередив війська Путіна