Казахстан повернув столиці країни назву Астана.

Ще на початку вересня група казахстанських депутатів "Жана Казахстан" (Новий Казахстан) виступила з ініціативою повернути місту стару назву, аргументуючи це тим, що неправильно коли "за життя людини [тобто Нурсултана Назарбаєва] його ім'ям називається місто".

Минулого вівторка, 13 вересня, пропозиція депутатів за згодою глави держави прийняла до розгляду конституційну раду, до якої входить і сам Назарбаєв.

І ось стало відомо, що у суботу Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав указ про повернення столиці Казахстану Нур-Султану назви Астана. Крім того, він підписав схвалені конституційною радою поправки до законодавства, які зробили перейменування можливим.

"Перейменувати місто Нур-Султан - столицю Республіки Казахстан на місто Астану - столицю Республіки Казахстан. Цей указ вводиться в дію з дня його першого офіційного опублікування", - йдеться в документі , опублікованому на сайті Токаєва.

Нагадаємо, що Нур-Султан був далеко не єдиним об'єктом у Казахстані, названим на честь Назарбаєва. Таких об'єктів більш ніж достатньо: це парки в Алма-Аті та Актобі, міжнародний аеропорт Астани, нафтогазове родовище, орден, університет і навіть пік на північному схилі Тянь-Шаньського хребта. Все, окрім столиці, як і раніше, названо на честь першого президента.

Читайте також:

Путін розбив окуляри і не побачив, як над ним жартували одразу три президенти на очах у преси. Відео

Проблеми з перекладами Monobank: що сталося і чи треба хвилюватися. У банку все пояснили

Авторитетний російський репер випустив кліп про відставку Путіна. Уся країна почула. Відео