Американський політик Пол Массаро, старший радник Гельсінської комісії при Конгресі США, добре відомий своєю підтримкою України з першого дня повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну.

Політик добре обізнаний з усіх аспектів боротьби з корупцією, захисту прав людини, про всілякі санкції, незаконне фінансування та енергетичну безпеку, оскільки щодня з цим стикається.

А нещодавно Пол Массаро змінив аватарку у профілі у Твіттері на своє фото у вишиванці та в одному з постів назвав себе Павлом.

Ще б пак, він активно постить меми українських блогерів про свою позицію щодо України, а також регулярно відповідає на коментарі в українських пабликах. Массаро послідовно виступає за введення найбільш жорстких санкцій проти Росії, а також максимально широку військову допомогу Україні, включаючи ракетні комплекси ATACMS та американські танки.

А ось у неділю, 4 вересня, американський політик взагалі заявив, що "ще ніколи не був так впевнений" у перемозі України. Імперія в результаті зруйнується, і XXI століття стане віком визволення, заявив він.

Таку думку він озвучив на своїй сторінці у Twitter . Однак раніше він зробив пропозицію нашій країні в коханні, написавши: "Люблю Україну".

Пізніше він поділився думкою у тому, що це війна – перша у довгому ряду визвольних дій. "Імперія руйнується", - заявив американець.

Массаро додав, що XXI століття – це вік визволення, а російський імперський психоз дуже глибокий.

Він звернувся до країн Заходу, зазначивши, що йому "потрібні українці, поляки, естонці, литовці, латиші та фіни", коли справи погані.

"Я ніколи не був такий впевнений, що Україна повністю звільнить свою територію і стане глобальним центром свободи та демократії у найближчому майбутньому", - підсумував американський політик.

Нагадаємо, що 30 серпня Массаро приїхав до України на кілька днів, відвідавши Львів, Київ, Бучу, Запорізьку область. В останній він зміг поспілкуватися із військовими Збройних сил України. Читайте також:

Вперше в історії Лаврову та Захарової не видали візи до США. Їх не хочуть бачити

"Скоро ви все побачите": Зеленський терміново зібрав ставку головнокомандувача

"Ми з вами!": у Японії запустили потяг на підтримку України жовто-синього кольору із посланням по кожному вагону. Фото