Ні для кого не секрет, що іноді на розгляд Президента реєструються петиції з абсолютно абсурдним змістом, а також петиції антинародні, шкідливі для суспільства, направлені проти суверенітету та обороноздатності країни.

Уже 7 років як існує система електронних петицій до президента. Що там тільки не обговорювали, і чого тільки не піддавали сумніву. І справді, кожен громадянин України має повне право звернутись зі своєю пропозицією до органів влади через електронну петицію.

Зауважимо, Вологдимир Зеленський розглядає лише ті петиції, які за три місяці збирають 25 тисяч підписів.

Однією з найпопулярніших тем сьогодення є вимога дозволити чоловікам призовного віку виїжджати за кордон попри введений військовий стан та агресію Росії. І хоч жодне з таких звернень не було підтримане Президентом Зеленським, вони і далі з'являються на сайті.

Наразі на реакцію глави держави чекають кілька петицій, які набрали понад 25 тис. підписів. Зокрема, про легалізацію одностатевих шлюбів, заборону вручати повістки на АЗС, блокпостах і вулиці, петиція про "подяку президентові" тощо.

Також багато петицій стосуються економічного становища: люди просять збільшити та запровадити різні виплати громадянам, а чиновникам і депутатам, навпаки, зменшити зарплати і скасувати пільги.

Чимало людей також пропонують перейменувати Росію на "Московію", придбати більше ППО для захисту українських міст та вдарити по кримському мосту.

А ось як виглядають самі абсурдні звернення до Президента України Володимира Зеленського:

Експерти кажуть, що саме такі, безглузді петиції, дискредитували цей комунікативний зв'язок з владою.

"Після змагань у почутті гумору цей інструмент певним чином дискредотовано: велика кількість неактуальних, просто безглуздих дописів топить своєю масою важливі й нагальні для суспільства питання, і навіть самі підписанти не можуть серед великої кількості неважливих петицій знайти й підтримати суспільно значущі", - говорять вони.

Читайте також:

Медведєв уже загрожує помстою YouTube. І все це через Гобліна

Українців попередили: буде найважчий опалювальний сезон

Ось вам і надбавки: як змінилися пенсії після нового перерахунку