Стало відомо, що під час проведення на півдні спецоперації Головного управління розвідки Міноборони загинув Герой України Руслан Попов.

Його посмертно нагородили орденом "Золота зірка" та надали звання "Героя України". Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

У ГУР розповіли, що Руслан Попов у 2014 році, коли розпочалася російська агресія на Донбасі, вже мав пенсію за вислугою років як розвідник спецназу. Однак він не зміг стояти осторонь та приєднався до захисту рідної держави від країни-агресора РФ.

Коли відбулося повномасштабне вторгнення Росії до України, розвідник був у Маріуполі. Наприкінці березня йому вдалося вийти з оточення, проте він все одно повертався до міста у складі евакуаційних рейсів, допомагаючи вивозити поранених із "Азовсталі".

"У розмові зі своїми побратимами він говорив: "Ми зібралися за одним принципом: "Батьківщина. Захищати. Треба". Таким він і був вірним побратимом, відважним до останнього подиху», – зазначають у ГУР Міноборони.

Офіцер мав низку нагород: "За мужність при виконанні спецзавдань", "За військову доблесть", "За відданість військовій розвідці", "Захиснику Вітчизни", За участь в антитерористичній операції", медаль ООН, а також кілька пам'ятних відзнак.

Читайте також:

Медведєв уже загрожує помстою YouTube. І все це через Гобліна

Українців попередили: буде найважчий опалювальний сезон

Ось вам і надбавки: як змінилися пенсії після нового перерахунку