На відро (10 л) яблук 15 літрів води(можна поділити на 2 рази,як у моєму відео,а можна залити 1 раз і залишити на добу:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- цукор 600 грам;
- лимонна кислота 1-2 ч л;
- листя м'яти;
- лимон
Яблука для напою готуються так: їх потрібно помити, вичистити все підгнивше та серцевину, розрізати на часточки.
Такі яблука у великій каструлі заливаємо гарячою кип*яченою водою, щоб вона покрила яблука, і залишаємо на 5-6 годин.
Далі воду зливаємо, а яблука знову заливаємо на 5-6 годин.
Після таких двох маніпуляцій яблука можна викидати, адже весь смак вони вже віддали.
Кип*ятимо рідину, що утворилась з цукром і закатуємо в свтерелізовані банки.
Якщо яблука кислуваті, то лимонна кислота не додається. Якщо ж яблука солодкі, то необхідно додайти 0,5 ч.л. лимонної кислоти на 3 л рідини. На три літрову банку також потрібно 1 склянку цукру.
Під час кип'ятіння можна додати м'яту, лимон, апельсин тощо.
Читайте також:
Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь
Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт