На відро (10 л) яблук 15 літрів води(можна поділити на 2 рази,як у моєму відео,а можна залити 1 раз і залишити на добу:

  • цукор 600 грам;
  • лимонна кислота 1-2 ч л;
  • листя м'яти;
  • лимон

Яблука для напою готуються так: їх потрібно помити, вичистити все підгнивше та серцевину, розрізати на часточки.

Такі яблука у великій каструлі заливаємо гарячою кип*яченою водою, щоб вона покрила яблука, і залишаємо на 5-6 годин.

Далі воду зливаємо, а яблука знову заливаємо на 5-6 годин.

Після таких двох маніпуляцій яблука можна викидати, адже весь смак вони вже віддали.

Кип*ятимо рідину, що утворилась з цукром і закатуємо в свтерелізовані банки.

Якщо яблука кислуваті, то лимонна кислота не додається. Якщо ж яблука солодкі, то необхідно додайти 0,5 ч.л. лимонної кислоти на 3 л рідини. На три літрову банку також потрібно 1 склянку цукру.

Під час кип'ятіння можна додати м'яту, лимон, апельсин тощо.

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт