Неподалік тимчасово окупованого Севастополя спалахнув російський бойовий корабель, який поки що з невідомих причин намагався сховатися від чогось за допомогою димової завіси (димових приманок). Однак незабаром після цього на кораблі почалася потужна пожежа.

Як повідомляє УНІАН, про це розповів військово-морський експерт HI Sutton із проекту OSINT, опублікувавши відповідні фото.

Він зазначив, що найсильніше задимлення супроводжувалося вибухами. Сукупність зазначених фактів, за словами експерта, може говорити, що корабель був підбитий.

Також він повідомив, що на фото в диму можна розглянути патрульний корабель проекту 22160 типу "Василь Биків". Такі кораблі можуть мати на озброєнні крилаті ракети "Калібр" кількістю 8 одиниць на один залп.

Посилання:

За даними Вікіпедії, патрульні кораблі проекту 22160 типу "Василь Биків" - серія російських патрульних кораблів (корветів) 3-го рангу з керованим ракетним озброєнням ближньої та дальньої морської зони. Перші російські кораблі із застосуванням модульної концепції озброєння.

Призначені для несення патрульної служби з охорони територіальних вод, патрулювання 200-мильної виключної економічної зони у відкритих та закритих морях, припинення контрабандної та піратської діяльності, пошуку та надання допомоги постраждалим при морських катастрофах, екологічного моніторингу навколишнього середовища у мирний час, охорони на переході морем, а також військово-морських баз та водних районів з метою попередження про напад різних сил і засобів противника — у воєнний час, а також операцій у дальній морській та океанській зонах.

Читайте також:

Деяким українським чоловікам все ж таки дозволили виїзд за кордон. Кого торкнеться

Зеленський - про переговори з Росією: "Нам зав'язують руки та відрізають мову"

Дадуть 2,2 тисяч гривень: як українцям отримати допомогу від ООН. Інструкція