Білоруська армія перекидає ударні підрозділи, повертає на свої аеродроми російську тактичну авіацію та розгортає системи ППО.

Про ситуацію в Білорусі розповів військовий експерт Олег Жданов, якого цитує УНІАН .

За його словами, білоруські військові на кордоні з Україною проводять часткову передислокацію військ: спостерігається рух військових колон, швидше за все, з ударними військами.

"Також розгортаються системи ППО, там розгорнуто С-400 "Тріумф", було перекидання двох бортів військово-транспортної авіації, які привезли ракети для цих систем. Ну, і найголовніше, що нас найбільше непокоїть - це ракетна бригада "Іскандер", яка розгорнута вздовж наших кордонів і знаходиться десь за 40-50 кілометрів у готовності до завдання ракетних ударів по території України. Це найсерйозніше, що може бути", – зазначив Жданов.

Експерт додав, що Україна у свою чергу будує оборонні рубежі, зміцнюючи кордони з Білоруссю:

"Наше командування постійно тримає це питання на контролі. Навіть з'явилося відео, у тому числі з білоруського боку, вони показують, як наші військовослужбовці прикордонники мінують прикордонну зону, будують інженерні загородження та зміцнення. Тож у цьому плані ми готові на випадок, якщо вторгнення таки відбудеться з боку Білорусі".

Читайте також:

У РНБО заявили про вдалі артилерійські удари: "І це ми ще не починали" .

Цигарки для нагрівання тепер заборонено курити у громадських місцях .

Це матриця? Новим прем'єром Британії може стати двійник Рєзнікова. Спробуйте відрізнити .