Ніхто не стане заперечувати, що алкоголь завжди відігравав велику роль у злочинній діяльності та насильстві. І справді, надмірне вживання алкоголю погіршує розсуд людини та збільшує ризик агресивної поведінки. У розрізі всіх злочинів 15%, як правило, це пограбування, пов’язані з вживанням алкоголю. При цьому відбуваються такі злочини не лише в тилу, але й на передовій.

Так, на тимчасово окупованих територіях збільшується кількість сутичок між окупантами, які під впливом алкогольного та наркотичного сп’яніння зі зброєю захищають награбоване майно.

Про один з таких випадків в суботу, 2 липня, повідомила в Telegram Запорізька обласна військова адміністрація.

Так, недалеко від міста Токмак Запорізької області, тимчасово окупованого ворогом, відбулася сутичка між військовослужбовцями Російської Федерації.

Очевидці кажуть, що словесний конфлікт між російськими окупантами переріс у збройну сутичку. В результаті цього чотири окупанта стали "200-ми", ще близько 10 отримали поранення.

До слова, посилаючись на українську розвідку, в ОВА зазначили: на територіях, що тимчасово зайняті противником, збільшується кількість сутичок між окупаційними військами.

"Банальною їх причиною є міжетнічні конфлікти та розподіл награбованого майна українців. Під впливом алкогольного та наркотичного сп'яніння учасники конфліктів зі зброєю захищають награбоване", – йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Закриють усю лінію фронту: в Україні з'явиться армія дронів. Перші подробиці.

Лідер ДДТ Юрій Шевук розповів, як прості люди можуть зупинити війну в Україні.

Зібрався руйнувати всю Україну: Гаррі Каспаров розповів про "сигнали" Путіна.