У Генеральному штабі ЗСУ показали, як українські військові знищили російський комплекс "Панцир-С1".

Слід зазначити, що вартість російського ракетно-гарматного комплексу - майже 15 млн доларів.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

"Як один влучний постріл може позбавити противника техніки вартістю майже 15 мільйонів доларів США. На відео зустріч українських воїнів з російським зенітним ракетно-гарматним комплексом "Панцир-С1". Підсумок - "бавовна" і "задимлення". Так люблять говорити російські пропагандисти про свою знищену техніку", - кажуть у Генштабі.

Відомо, що "Панцир-С1" був розроблений у 1994 році і почав застосовуватись у російських військах у 2008 році. Комплекс здатний вражати цілі керованими ракетами та автоматичними гарматами.

Вперше бойове застосування комплексу "Панцир-С1" відбулося у Криму у 2014 році. Пізніше "Панцир" працював у складі російського угруповання військ у Сирії.

Відомо, що "Панцир-С1" здатний воювати як поодинці, так і у складі групи. Більше того, за словами військового експерта Владислава Шуригіна з Росії, "Панцир-С1" може відбивати повітряну атаку прямо під час руху.

"Це ракетно-гарматний комплекс, який дозволяє працювати за високошвидкісними цілями, такими як крилаті ракети, ракети оперативно-тактичні. Власне кажучи, "Панцир" нейтралізує "Точки-У". Він також відмінно працює по БЛА. Його плюс - він мобільний, він може працювати відразу, йому необов'язково навіть зупинятися", – заявляє експерт.

Читайте також:

Закриють усю лінію фронту: в Україні з'явиться армія дронів. Перші подробиці.

Лідер ДДТ Юрій Шевук розповів, як прості люди можуть зупинити війну в Україні.

Зібрався руйнувати всю Україну: Гаррі Каспаров розповів про "сигнали" Путіна.