Як відомо, російські окупанти не витримали атак українських захисників і боягузливо кинули острів Зміїний.

Путінські варвари в паніці рятувалися з української території, а в цей час міноборони РФ заявляло, що окупаційні війська Кремля нібито виконали свої завдання і вирішили піти самі. При цьому у Путіна назвали втечу російських військових карників "кроком доброї волі".

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний показав, як насправді відбувалася атака російських карателів на острові Зміїний і як росіяни обгадившись, робили останні свої кроки "доброї волі", важко виносячи ноги і кидаючи все озброєння разом із боєприпасами.

"Не витримавши вогню наших артилерійських, ракетних та авіаційних ударів, окупанти покинули острів Зміїний.

Дякую захисникам Одещини, які вжили максимальних заходів для звільнення стратегічно важливої ​​ділянки нашої території. Низький уклін конструкторам та виробникам української самохідної гаубиці "Богдана", яка відіграла важливу роль у звільненні острова", написав Зулужний у Facebook.

Нагадаємо, міністерство оборони РФ заявило, що Путін вивів свій розбитий і скалічений контингент з острова Зміїний "як крок доброї волі".

При цьому останні кілька тижнів українські військові завдавали ряд ударів по острову Зміїний. ЗСУ знищували ППО, станцію радіолокації, адміністративні будівлі, катери і живу силу ворога на острові. У Міноборони стверджували, що ціль — повне звільнення острова від російських загарбників.

Читайте також:

У білоруські села і міста хлинуть сотні трун: експерт розповів, чого доб'ється Лукашенко вторгненням в Україну.

Путін образився на жарт Заходу про нього роздягненого і коня. Вже навіть відповів.

Знову спека і дикі грози. Чого очікувати від погоди.