Війна в Україні проти Росії триває третій місяць. При цьому вже 47 країн об'єднали свої зусилля, спрямовані на надання Україні військової допомоги, необхідної для відбиття російської агресії і перемоги у війні в кінцевому підсумку. Стало відомо, на яку допомогу українці можуть розраховувати від Данії.

Так, уряд Данії вирішив надати Україні протикорабельні ракети Harpoon. Про це заявив під час брифінгу глава Міністерства оборони США Ллойд Остін, пише Фокус.

Як зазначив Міністр оборони України Олексій Резніков, отримання Україною протикорабельного комплексу Harpoon має величезне значення для захисту українського узбережжя. І мова йде не просто про можливість мінімізувати ризик морського десанту, а й про значне зменшення активності флоту РФ по всій північно-західній частині Чорного моря.

Адже одна справа, коли це завдання повинен виконувати один комплекс "Нептун", який не встигли виготовити в достатній кількості і з відверто малою кількістю ракет. А зовсім інше, коли цю функцію дублюють кілька комплексів, ракети до яких одні з найпоширеніших у світі.

Ще б пак, Harpoon-це одна з найпоширеніших ракет у світі, яка знаходиться в серійному виробництві з 1975 року.

Основні характеристики ракети:

  • довжина-3,8 м або 4,6 м, в залежності від модифікації;
  • Максимальна дальність-140-315 км, в залежності від варіанту і модифікації;
  • швидкість-864 км / год;
  • маса бойової частини - 225 або 235 кг.

До речі, відзначимо, що США неодноразово застосовували цей тип ракети проти іранських цілей. Наприклад, 18 квітня 1988 року вони потопили Іранський фрегат "Саханд".

Так, Україна повинна отримати Береговий ракетний комплекс з протикорабельними ракетами-Harpoon Coastal Defense System, який стояв на озброєнні Данії з середини 90-х років по 2003 рік. До складу батареї входить машина управління, машини енергозабезпечення, командний пункт, а також машини підзарядки.

Враховуючи, що кожна пускова має по чотири ракети, дві батареї Harpoon Coastal Defense System можуть забезпечити залп з 16 ракет відразу. І кожна з них може атакувати свої цілі за своїм окремим планом.

Читайте також:

Аварія на російському підводному човні. Росіяни в черговий раз продемонстрували всю суть "непереможної" армії, яка виявилася розграбованою і небоєздатною.