З початку воєнного стану мобільні оператори в Україні запровадили деякі зміни у наданні своїх послуг. Зокрема, деякі з них стали безкоштовними. А деякі просто знизилися в ціні. Ось які акції від Kyivstar, Vodafone і lifecell доступні для українців.

Kyivstar

Стало відомо, що цей популярний український провайдер зробив дуже багато, щоб всі ті, хто опинився в складних життєвих обставинах, залишалися на зв'язку, особливо, якщо мова йде про регіони, де активно ведуться бойові дії.

Так, щоб мати зв'язок зі світом, бути в курсі подій, працювати і вчитися онлайн, а також займатися волонтерством та іншими суспільно корисними справами, Kyivstar пообіцяв всім абонентам проживають в безпосередній близькості до військових дій безкоштовний Домашній Інтернет протягом квітня.

Крім того, спілкуватися можна без поповнення рахунку та оплати тарифу, а ось для бізнес-клієнтів почали діяти підвищені кредитні ліміти.

Ще одна безкоштовна послуга від Kyivstar – сервіс Star.Docs для бізнесу та організацій.

Абоненти Kyivstar, які є медиками, що знаходяться в гарячих точках і номери яких внесені до реєстру медичних працівників Helsi.me, отримали по 300 додаткових хвилин для дзвінків на номери інших операторів України. Також вони отримали відкритий доступ до безлімітного інтернету на 30 днів від дати нарахування.

Також Kyivstar оновив умови роумінгу в Європі, а саме в 9 країнах-Польща, Словаччина, Румунія, Угорщина, Молдова, Німеччина, Італія, Литва та Чехія. Це означає, що українці, які виїхали за кордон в одну з цих країн Європи, можуть використовувати мобільний зв'язок за звичайними українськими тарифами.

Vodafone

Ще на самому початку повномасштабної війни оператор ввів пакет послуг, який буде діяти протягом 30 днів з моменту підключення:

  • 1000 хвилин для дзвінків по Україні та всередині мережі;
  • 10 ГБ для доступу в інтернет.

Згодом для українців у цій мережі скасували також обмеження на роздачу мобільного інтернету зі смартфона на інші пристрої. Як говориться в компанії,"акція діятиме до перемоги України у війні".

Також скасовано тарифікацію в рамках сервісів "ДіяTV", "ДіяРадіо"та додатку " Повітряна тривога".

Крім того, клієнтам запропонували послугу "Доступний роумінг", що дійсна 30 днів і містить:

  • 400 МБ мобільного інтернету;
  • 60 хвилин для вхідних / вихідних дзвінків в Україну і номера в країні перебування.

Крім того, всі абоненти Vodafone в цих 27 країнах отримають безкоштовно щодня по 100 МБ Інтернету і безлімітне користування Skype, Viber, WhatsApp.

А українцям, яких примусово вивезли до Росії чи Білорусі, доступні безкоштовні дзвінки з цих країн на номери посольств в сусідніх державах або державах можливого транзитного проїзду. Також цим людям Vodafone надає щодня 30 безкоштовних хвилин для вхідних і вихідних дзвінків в Україні та країні перебування і 30 вихідних SMS.

lifecell

Як і інші оператори, lifecell надали в безкоштовне користування на 30 днів з моменту підключення 5 ГБ Інтернету і 30 хвилин на всі мобільні та стаціонарні номери по Україні.

Крім того, до кінця війни в Україні по 2 ГБ будуть щодня нараховуватися клієнтам для дзвінків, текстових повідомлень і відправки фото або відео в месенджерах Viber, Telegram, Whatsapp, Skype і Signal.

lifecell скасували будь-які комісії в рамках послуги "додаткові гроші", завдяки якій можна отримати додаткові кошти на свій рахунок, і їх повернути пізніше.

Також 10 000 хвилин для дзвінків на всі номери по Україні і 10 000 ГБ до 31 травня включно дали медикам і військовим.

А ось для українців в роумінгу доступна послуга "Безкоштовний BiP в роумінгу". Це 100 МБ Інтернету на 30 днів для використання в месенджері BiP і дзвінки на будь-які номери за допомогою BiP Out і діє вона в 86 країнах.

Читайте також: