Дата 24 лютого 2022 року назавжди залишиться в історії незалежної України. Ще б пак, з метою "демілітаризації і денацифікації України" президент РФ Володимир Путін оголосив про вторгнення російських військ в Україну. І ось уже тиждень весь світ засуджує військову агресію Путіна.

Так, після вторгнення Росії в Україну 24 лютого за кордоном, а також в окремих російських містах проходять антивоєнні акції. Від Турина до Токіо, мільйони людей різних національностей виходять на вулиці із закликом зупинити війну.

"Ні" війні говорять і в Росії. Ось тільки кремлівська влада учасників таких мітингів масово затримує. Всього, за даними проекту "ОВС-Інфо", 1 березня, наприклад, були затримані понад 300 осіб, а сумарна цифра становить близько семи тисяч осіб. Як би це парадоксально це не звучало, але є серед них і діти.

Старший науковий співробітник школи актуальних гуманітарних досліджень Інституту суспільних наук Ранхігс Олександра Архипова у своєму Facebook розповіла як п'ятьох діти від 7 до 11 років запакували в автозак за акцію проти війни під посольством України в Москві.

"Діти намалювали плакат і пішли з ним. Всіх їх затримала поліція, спочатку тримали автозаку, потім привезли в ОВС Пресненське. < ... > У батьків відібрали телефони, зв'язку більше немає, на батьків кричать, погрожують позбавити батьківських прав", — написала Архипова.

Як виявилося, дві жінки зі своїми дітьми прийшли до Посольства України, щоб покласти квіти на знак підтримки українському народу, але їх усіх затримала поліція.

За словами Архипової, батьків з дітьми спочатку хотіли залишити на ніч в ОВС, але через кілька годин отпустілм, коли туди прийшов адвокат.

"Попереду суд, штрафи, батьки бояться самі зрозуміло чого", — додала Архипова.

Раніше Hyser писав про те, що люди голими руками вигнали Російські колони від кордонів міста.

Також наш портал повідомляв, що українці викопали могили для російських військових і приготували хрести.

Нагадуємо, що російські солдати почали масово здаватися в полон, оскільки не очікували, що їм чинитимуть такий опір на Україні.