Зазвичай у разі виникнення загрози авіа-або ракетних ударів на території певної місцевості включаються електросирени, сирени машин поліції та ДСНС, лунають дзвони церков і храмів. Ось тільки не завжди все це доступно людям, тому за підтримки Мінцифри було розроблено додаток "Повітряна тривога".

Вже тиждень Росія обстрілює мирні міста України, називаючи це"операцією з порятунку російськомовного населення". По кілька разів на день жителям Києва, Харкова та інших міст доводиться спускатися в бомбосховища, а деякі навіть звідти не виходять.

Для зручності оповіщення в Україні було випущено спеціальний додаток.

Так, стало відомо, що компанія Ajax Systems з ініціативи ІТ-компанії stfalcon.com і за підтримки Міністерства цифрової трансформації України випустила додаток"Повітряна тривога". Його завдання-інформувати про небезпеку в певному регіоні.

Додаток не вимагає реєстрації, не збирає персональні дані і дані про геолокації.

Воно посилає максимально гучні критичні повідомлення про повітряної, хімічної, техногенної або інших видах тривог системи цивільної оборони навіть в беззвучному або сплячому режимі смартфона.

Щоб отримувати повідомлення, досить завантажити додаток, надати необхідні дозволи на смартфоні і вибрати область, в якій людина знаходиться.

Додаток доступний на смартфонах з операційними системами Android і iOs і вже доступний для скачування в Google Play Market і AppStore.

На даний момент в додатку доступні такі області: Вінницька, Волинська, Донецька, Закарпатська, Київська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька. Однак список постійно оновлюється.

Тим часом, як ми повідомляли, Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що російські загарбники вже з останніх сил намагаються утримати боєздатність своїх підрозділів, але це вже не виходить. Россіяни вже самі розуміють, що зазнають поразки.

Крім того, ми повідомляли, що від вибуху російської бомби загинув український футболіст разом з мамою.

Раніше ми писали, що до Росії вже почали відправляти перші ешелони з тілами російських солдатів, які намагалися захопити Україну