Віталій Кличко що введений у столиці карантин дав свої плоди

Вже протягом довгого часу столиця Україна знаходиться в "червоній" зоні адаптивного карантину, а, отже, на неї накладені найсуворіші протиепідемічні обмеження. Однак, на думку мера Києва Віталія Кличка, локдаун позитивно позначився на статистиці захворюваності, а значить карантин можуть послабити вже наступного тижня. Про це глава міста розповів в ефірі одного з ток-шоу на каналі ICTV.

Він пояснив, що в п'ятницю, 30 квітня, в Києві відбудеться засідання комісії з надзвичайних ситуацій, де експерти по частині вірусів, пандемії і медики приймуть рішення щодо того, чи потрібно послаблювати карантин або продовжити його ще на деякий час.

Тим не менш, Кличко не виключає, що вже наступного тижня карантин може бути ослаблений, враховуючи, що обмеження позитивно позначилися на статистиці поширення коронавірусу і кількість хворих зменшилася.

Крім того, мер столиці зазначив, що в даний момент Китайська хвороба діє більш агресивно, ніж минулого року. Якщо в 2020 році більшу частину групи ризику становили літні люди, то зараз коронавірус "полює" і на молодь, яка стала важче переносити хворобу, і до того ж частіше почала вмирати.

Кличко розповів, що за минулий тиждень у Києві 300 людей померло від коронавірусу. Тому питання про доцільність послаблення обмежень і буде прийматися виходячи з рішення комісії з надзвичайних ситуацій.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, хто з українців отримає найбільші виплати по безробіттю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр Шмигаль розповів, чи чекати карантину травневі свята.

Також "Hyser" писав, що у мережі з'явилася інформація про те, що одна з областей України виходить з "червоної" зони карантину.