Національна академія наук України опублікувала свій прогноз пандемії

На території України вже більше року вирує коронавірусна інфекція, і багато українців вже не можуть дочекатися її закінчення, яке, здається, близько, але ще не визначено. Свій погляд на цю ситуацію вирішили озвучити в НАН України, поговоривши про показники захворюваності та прогнози на майбутнє.

У своєму звіті експерти відзначають, що в період з 24 по 30 березня в Україні значно знизилися темпи зростання кількості нових зареєстрованих випадків зараження коронавірусом. Статистичні показники цих днів натякнули вченим про те, що можна сподіватися на більш оптимістичний розвиток подій, ніж було спрогнозовано спочатку.

З початку нової хвилі коронавірус також почала знижуватися кількість позитивних ПЛР-тестів. Якщо це зниження не пов'язане із затримкою передачі даних в лабораторії, то ознаки дозволять очікувати пікового періоду вже найближчим часом. На реальне ж поліпшення ситуації вчені Національної академії наук воліють сподіватися через 3-4 тижні, як це відбувалося під час минулих хвиль поширення китайського вірусу.

Говорячи про поширення хвороби, експерти прийшли до висновку, що частина групи регіонів "Захід I" почала знижуватися, проте в таких групах як "Схід", "Центр" і "Північ" кількість нових випадків хвороби значно підвищилася.

Варто також поговорити про летальність і лікарняної летальності хвороби. Так, останнім часом спостерігає зниження смертоносності хвороби, проте експерти пов'язують це з тим, що зараз існує безліч незавершених випадків хвороби, через що дані не повністю відображають реальні тенденції смертельності коронавірусу.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, що в київському метро поліцейські перевіряють у пасажирів спеціальні пропуски, і часом не пускають у вагони навіть тих, у кого вони є.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що величезна кількість українців страждає від постійної закладеності носа, яка не дозволяє комфортно заснути і дихати на повні груди. Експерти розповіли, як цього досягти.

Також "Hyser" писав, що у Міністерстві охорони здоров'я України прийняли рішення про те, щоб терміново оновити карантинні зони адаптивного карантину. Став відомий список областей в червоній зоні.