В Україні можуть знову посилити карантинні заходи

Про те, що в нашій країні, як і навесні 2020 року можуть знову оголосити загальний "локдаун" через значне погіршення епідемічної ситуації на тлі третьої хвилі пандемії, попереджає новинний портал "Обозреватель".

В Міністерстві охорони здоров'я України поінформували, що така ймовірність цілком можлива в тому випадку, якщо більше, ніж половина регіонів України отримає "червоний" статус коронавірусної небезпеки. На цей час до "червоних" віднесено тільки 4 області, але ще 16 цілком можуть поповнити цей список, через те, що отримали "помаранчеву" мітку.

Зокрема, за минулі 10 днів госпіталізовано вже 22 000 громадян, при цьому кожен четвертий з цього числа має позитивний тест на коронавірусну інфекцію. Не впоралися з хворобою - 2 000 осіб.

Таким чином, датою на середу, 17 березня, в "червоній" зоні значаться: Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська ТА Житомирська області. А поповнити цей перелік можуть претенденти з "помаранчевого" списку: Чернігівська, Черкаська, Хмельницька, Херсонська, Тернопільська, Сумська, Полтавська, Одеська, Миколаївська, Львівська, Луганська, Київська, Запорізька, Донецька, Волинська, Вінницька області, і столиця України. До того ж в Україні вже не залишилося жодної "зеленої" зони, а в "жовту" вже потрапили: Харківська, Дніпропетровська, Кіровоградська та Рівненська області.

Карантин. Фото: скріншот Youtube-відео
Карантин. Фото: скріншот Youtube-відео

За словами лікарів-епідіміологів, якщо "Червоний" список буде продовжувати поповнюватися і далі, то уряд буде змушений знову ввести повний "локдаун" на території всієї країни. Викликано це тим, що сфера медицини кожної держави має певні обмеження, і, якщо не вводити посилені карантинні заходи, то медики не зможуть впоратися зі сформованою ситуацією. Також, подібні обмеження дозволяють перервати ланцюг передачі інфекції, і розтягнути захворюваність в часі, що, можливо, не дасть досягти критичної точки серед госпіталізованих, і все ж впоратися з поступовим зростанням числа пацієнтів.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, як в умовах карантину проходитиме ЗНО-2021.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що рішення про введення "локдауну" може бути прийнято до кінця цього тижня.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що в анексованому Криму окупаційна влада скасувала пандемію коронавірусу.