"Пенсійний калькулятор" допоможе дізнатися розмір виплат

Українці, яким до пенсії ще залишилося кілька років, можуть дізнатися, який розмір виплат вони отримуватимуть і коли зможуть вийти на заслужену відпустку. Пенсійний фонд дав інструкцію з користування послугою "Пенсійний калькулятор".

Не секрет, що на розмір майбутньої пенсії впливає багато факторів, сума розраховується кожному в індивідуальному порядку. Щоб довго не гадати, який розмір пенсії буде в конкретному випадку, можна дізнатися заздалегідь, скориставшись "Пенсійним калькулятором".

По кожному українцю в державному реєстрі загальнообов'язкового державного страхування вже існує інформація про наявний страховий стаж та розмір заробітної плати.

Тому, ці дані й дозволяють не виходячи з дому дізнатися, скільки ж буде отримувати людина при досягненні пенсійного віку.

Варто відзначити, що сума виплати буде розраховуватися з урахуванням, що заробітна плата залишиться на колишньому рівні та вона вказується на цю мить без ніяких прогнозів.

Дані потім зберігаються в особистому кабінеті користувача. Крім того, в українців є можливість вносити інформацію про страховий стаж, який він отримав до 1 січня 2004 року.

Для входу в Особистий кабінет знадобиться електронний підпис.

Після успішного входу, потрібно знайти розділ"Пенсійний калькулятор". Вносити можна тільки ті дані, які не вказані в системі.

Таким чином, українець може дізнатися, у скільки йому можна буде піти на заслужений відпочинок, який страховий стаж він вже заробив і який розмір допомоги він буде отримувати щомісяця.

Як вже зазначалося, це попередні підрахунки, якщо людині ще потрібно працювати до пенсії, сума, звичайно ж, буде тоді іншою.

Однак, цією послугою вже вирішили скористатися 384,4 тисячі осіб.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Мінсоцполітики спрогнозували скорочення пенсій, коли це станеться.

Також ми писали, що у Пенсійному фонді нагадали, що деякі довідки можна замовити онлайн. Це важливо знати, щоб не бігати даремно за довідками в розпал пандемії.

Нагадуємо, що у березні 8 млн українців отримають індексовані пенсії. Однак, є і ряд громадян, кому не буде додано ні копійки.